Olej z wiesiołka |
|||||||||||||||||||||||||||||
| Nazwa wg. INCI: | Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Oil | ||||||||||||||||||||||||||||
| Synonimy: | olej wiesiołkowy | ||||||||||||||||||||||||||||
| Funkcja: | emolient, substancja aktywna | ||||||||||||||||||||||||||||
| Pochodzenie: | roślinne - Polska |
|
|||||||||||||||||||||||||||
| Metoda otrzymywania: | mechaniczne wytłaczanie na zimno nasion wiesiołka dwuletniego; nierafinowany | ||||||||||||||||||||||||||||
| Postać: | płynny olej o żółtym kolorze | ||||||||||||||||||||||||||||
| Zapach: | charakterystyczny, łagodny | ||||||||||||||||||||||||||||
| Substancje aktywne: | wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy 75%, kwas gamma-linolenowy 10%), polifenole | ||||||||||||||||||||||||||||
| Sugerowane stężenie w kosmetykach: | 1 - 20% | ||||||||||||||||||||||||||||
| Rozpuszczalność: | w tłuszczach | ||||||||||||||||||||||||||||
| Dodatkowe składniki: | Antyoksydanty - Mixed Tocopherols (wit. E) | ||||||||||||||||||||||||||||
W przygotowaniu... |
|||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||
| Składnik obecny w następujących produktach: | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Serum odbudowujące Serum-olejek regenerujący 3xROSE Serum-olejek regulujący LEMON |
|||||||||||||||||||||||||||||
| Literatura: | |||||||||||||||||||||||||||||
1. Dane techniczne producenta |
|||||||||||||||||||||||||||||