Glikol propylenowy |
||
| Nazwa wg. INCI: | Propylene Glycol | |
| Synonimy: | 1,2-propanediol, 1,2-dihydroksypropane, Monopropylene glycol | |
| Funkcja: | humektant, środek rozpuszczający, antybakteryjny, konserwujący, zwiększający wchłanialność składników aktywnych | |
| Pochodzenie: | syntetyczne | |
| Postać: | bezbarwny, przezroczysty płyn, bezzapachowy | |
| Sugerowane stężenie w kosmetykach: | 1 - 30%, max. do 50% | |
| Rozpuszczalność: | miesza się z wodą | |
W przygotowaniu.... |
||
| Składnik obecny w następujących produktach: | ||
Serum antyoksydacyjne flavo-C15EF Serum z zieloną herbatą Tonik z kwasami AHA/BHA 10% Tonik z kwasem BHA 2% |
||
| Literatura: | ||
1. Dane techniczne producenta
|
||