Zagęstnik / emulgator |
||
| Nazwa wg. INCI: | Sodium acrylate / acryloyldimethyl taurate copolymer / isohexadecane/ polysorbate 80 | |
| Funkcja: | zagęstnik, emulgator, polimer, stabilizator | |
| Pochodzenie: | syntetyczne | |
| Postać: | mleczno-kremowy, gęsty płyn | |
| Sugerowane stężenie w kosmetykach: | 0.5% - 5% | |
| Rozpuszczalność: | miesza się z wodą i tłuszczami | |
W przygotowaniu.... |
||
| Składnik obecny w następujących produktach: | ||
Kremy |
||
| Literatura: | ||
1. Dane techniczne producenta
|
||