Emulgator - Glyceryl cocoate |
||
| Nazwa wg. INCI: | PEG-7 Glyceryl Cocoate | |
| Synonimy: | PEG-7 glyceryl monococoate, polyoxyethylene (PEG-7) glyceryl monococoate | |
| Funkcja: | emulgator, emolient, środek rozpuszczający | |
| Pochodzenie: | naturalne - otrzymywany z oleju kokosowego i gliceryny | |
| Postać: | bezbarwny, przezroczysty, bezzapachowy, gęsty, lepki płyn | |
| HLB: | 10 | |
| Sugerowane stężenie w kosmetykach: | 1 - 10% | |
| Rozpuszczalność: | w wodzie, alkoholu, glikolu propylenowym, miesza się z tłuszczami | |
W przygotowaniu.... |
||
| Składnik obecny w następujących produktach: | ||
Olejki myjące Tonik z kwasami AHA/BHA 10% Tonik z kwasem BHA 2% |
||
| Literatura: | ||
1. Dane techniczne producenta |
||