| Jak kupować ? |
| Brak e-maila potwierdzającego zamówienie ? |
| Jak wprowadzić zmiany do zamówienia ? |
| Płatność |
| Koszt i forma przesyłki |
| Bezpieczeństwo |
| Nota prawna |
| Regulamin sklepu |
| O nas |
| Kontakt z nami |
|
Retinol - dowiedz się Porównaj nasze zestawy z tradycyjnymi kosmetykami i zobacz różnicę ! |
|---|
Oferta sklepu => Masła i oleje roślinne |
||
|---|---|---|
| Warunki przechowywania i trwałość naszych produktów >> | ||
|
Masło oparte na naturalnym, zimnotłoczonym, nierafinowanym złotym oleju jojoba połączonym z utwardzonym, neutralnym olejem roślinnym. Charakteryzuje się gładką, miekką konsystencją, delikatnym zapachem oraz aksamitnym, nietłustym wykończeniem. Masło jojoba (czyt. hohoba lub żożoba) działa regulująco na skórę tłustą i może zmniejszać przetłuszczanie skóry. Polecane jest również do skóry suchej, o uszkodzonej warstwie lipidowej naskórka oraz do pielęgnacji włosów i skóry głowy skłonnej do łupieżu i łojotoku. |
||
| Cena: 16.90 zł | ||
|
Naturalne masło, pozyskiwane tradycyjną, ręczną metodą tłoczenia nasion owoców drzewa shea (czyt. szi). Wytwarzane bezpośrednio w Afryce Zachodniej i zakupione na zasadzie sprawiedliwego handlu. Masło shea wykazuje działanie łagodzące i antybakteryjne, dodatkowo regeneruje, uelastycznia i natłuszcza skórę suchą, łuszczącą się, atopową, skłonną do podrażnień, zniszczoną i przesuszoną. Jest ono zaliczane do naturalnych filtrów przeciwsłonecznych i antyoksydantów, dzięki czemu zabezpiecza skórę przed czynnikami zewnętrznymi i opóźnia jej starzenie. Dzięki wysokiej zawartości specjalnego typu tłuszczy (steroli i trójterpenów) masło dobrze wnika w naskórek i na długo pozostaje w warstwach skóry, wzmacniając barierę lipidową, bez poczucia nadmiernej tłustości. Uniwersalne działanie, polecane do pielęgnacji skóry i włosów! |
||
| Cena: 10.80 zł | ||
NOWOŚĆ! Masło ze SKRZYPEM Zielone masło o miękkiej konsystencji i delikatnym, ziołowym zapachu, zawierające ekstrakt ze skrzypu w bazie oleju ze słodkich migdałów i utwardzonych, neutralnych olejów roślinnych. Dzięki wysokiej zawartości biodostępnej krzemionki oraz flawonoidów, masło działa ujędrniająco, gojąco i łagodząco, reguluje wydzielanie sebum i posiada właściwości antybakteryjne, wspomaga walkę z rozstępami oraz wzmacnia i regeneruje osłabione włosy i zniszczone paznokcie, dodatkowo natłuszcza i nawilża. Polecane w pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej, również cery wiotkiej, ze zmarszczkami, podrażnionej, wymagającej regeneracji oraz jako preparat do włosów i paznokci. |
||
| Cena: 16.50 zł | ||
NOWOŚĆ! Masło żurawinowe EKOLOGICZNE Różowe, kremowe, certyfikowane masło oparte na naturalnych, całych owocach żurawin zawieszonych w zimnotłoczonej i nierafinowej bazie tłuszczowej, opartej na maśle shea, maśle palmowym i złotym oleju jojoba. Dzięki obecności żurawin, bogatych w witaminę A, C, E oraz flawonoidy, masło wykazuje intensywne działanie antyoksydacyjne oraz dostarcza skórze kompletu składników tłuszczowych. Masło poprawia natłuszczenie i stopień nawodnienia skóry, wyczuwalnie wygładza i uelastycznia, wzmacnia odporność skóry oraz chroni przed wolnymi rodnikami i pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego. Polecane głównie dla cery suchej, poszarzałej i zniszczonej. |
||
| Cena: 18.50 zł | ||
|
Naturalny, certyfikowany olej ze świeżych orzechów arganowych, unikalny wyłącznie dla terenów Maroko, gdzie nazywany jest "płynnym złotem". Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-6 i Omega-9, witaminę E i antyoksydanty. Chroni strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, wykazuje skuteczne działanie przeciwstarzeniowe, wpływając na odpowiednie nawodnienie, elastyczność, odżywienie i odnowę komórkową oraz złagodzenie procesów zapalnych. Polecany głównie w pielęgnacji cery dojrzałej, z oznakami starzenia, przede wszystkim cery suchej i odwodnionej oraz do pielęgnacji włosów. |
||
| Ceny od: 9.80 zł | ||
![]() |
Naturalny, nierafinowany, certyfikowany olej, który w temp. pokojowej ma postać białego, miękkiego masła o intensywnym, smakowitym zapachu kokosowym. Polecany do pielęgnacji włosów, zapewniając odbudowę, nawilżenie i ochronę włókna włosa. Ze względu na własności emoliencyjne, odpowiedni jako nawilżacz do cery suchej i łuszczącej się. Właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze i antyspetyczne, czynią naturalny olej kokosowy odpowiednim również jako dodatek w pielęgnacji cery trądzikowej i łojotokowej. |
|
| Cena: 10.50 zł | ||
|
Naturalny olej, wywodzący się z rejonów wyspy Tahiti, który w temp. pokojowej ma postać kremowego, miękkiego masła o dość intensywnym zapachu charakterystycznym dla egzotycznych kwiatów Gardenii tahitańskiej, z nutą kokosową w tle. Legendy, które przetrwały do obecnych czasów głoszą, że polinezyjki zawdzięczały swe gęste, długie i czarne włosy oraz oliwkową, zdrową i gładką cerę właśnie olejowi MONOI. Polecany do pielęgnacji włosów i skóry suchej, delikatnej, łuszczącej się oraz jako naturalne, delikatne perfumy w kremie o długotrwałym jak na olej, kobiecym zapachu, zaliczanym do afrodyzjaków. |
||
| Cena: 12.60 zł | ||
Olej MONOI - Frangipani EKOLOGICZNY Naturalny, certyfikowany olej, będący połączeniem ekstraktu z kwiatów Gardenii w bazie oleju kokosowego, wzbogaconego dominującym, intensywnym aromatem charakterystycznym dla egzotycznych kwiatów Frangipani. W temp. pokojowej olej ten ma postać beżowego, miękkiego masła. Legendy, które przetrwały do obecnych czasów głoszą, że polinezyjki zawdzięczały swe gęste, długie i czarne włosy oraz oliwkową, zdrową i gładką cerę właśnie olejowi MONOI. Polecany do pielęgnacji włosów i skóry suchej, delikatnej, łuszczącej się oraz jako naturalne, delikatne perfumy w kremie o długotrwałym jak na olej, kobiecym zapachu, zaliczanym do afrodyzjaków. Właściwości pielęgnacyjne obu wersji oleju MONOI są zbliżone, różni je przede wszystkim pochodzenie, nuta zapachowa i intensywność zapachu. |
||
| Cena: 21.80 zł | ||
|
Dziewiczy Olej z owoców drzewa tamanu, pochodzącego z ekologicznych upraw, o intensywnym korzenno-ziołowym zapachu i niezwykłych właściwościach pielęgnacyjno - leczniczych. Olej tamanu wykazuje działanie: gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybicze, antybiotyczne, przeciwreumatyczne, antyoksydacyjne oraz intensywnie regenerujące skórę i redukujące blizny. Stosowany jest w preparatach przeciwtrądzikowych, silnie regenerujących także skórę dojrzałą, gojących i łagodzących podrażnienia, skaleczenia i poparzenia, w produktach na blizny i rozstępy oraz w produktach chroniących przed działaniem promieniowania UV i wolnych rodników. |
||
| Ceny od: 9.80 zł | ||
|
Olej ziołowy, zwany też maceratem, będący połączeniem ekstraktu z kwiatu kocanki w bazie zimnotłoczonego oleju słonecznikowego. Kocanka to nieodzowny składnik w przypadku problemów z naczynkami, o unikalnych właściwościach regeneracyjnych, zabliźniających, gojących oraz przeciwzapalnych, redukujących wybroczyny, siniaki i krwiaki. Polecany do pielęgnacji cery naczynkowej, zaczerwienionej, delikatnej i podrażnionej, zasinionej, z wybroczynami podskórnymi, dojrzałej, zniszczonej, z trądzikiem różowatym i pospolitym, z bliznami pourazowymi i potrądzikowymi. Jest również odpowiedni do pielęgnacji skóry ciała, zwłaszcza nóg w przypadku problemu z rozszerzonymi naczynkami tzw. pajączkami. |
||
| Cena: 11.90 zł | ||
|
Pomarańczowo-czerwony olej otrzymywany z czystej pulpy owoców rokitnika. Jako jedyny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego - Omega-7, odpowiadającego za gojące i przeciwbliznowe działanie oleju rokitnikowego. Bogaty w witaminy A i E oraz polifenole, o własnościach antyoksydacyjnych, przeciwsłonecznych oraz poprawiających koloryt skóry. Polecany w pielęgnacji cery zniszczonej, przesuszonej, ze zmarszczkami, wymagającej regeneracji, podrażnionej np. opalaniem, jak również cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym oraz w preparatach gojących drobne uszkodzenia skóry, blizny, rozstępy, stany zapalne i alergiczne skóry. |
||
| Cena: 10.80 zł | ||
![]() |
Naturalny, niefiltrowany olej z pestek malin, będący nowym i ekskluzywnym dodatkiem do listy już znanych i popularnych olejów roślinnych. Charakteryzuje się rzadko spotykaną wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 (ponad 80%) oraz niezwykle obfitą ilością witaminy E w postaci alfa i przede wszystkim gamma tokoferolu. Olej ten pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego oraz składnika o silnym działaniu antyoksydacyjnym, przeciwzapalnym oraz poprawiającym barierę lipidową naskórka. Posiada wyraźny, owocowy aromat. |
|
| Cena: 10.80 zł | ||
NOWOŚĆ! Olej z pestek opuncji EKOLOGICZNY - *Limitowana edycja* Ekskluzywny, certyfikowany, w pełni naturalny olej z pestek opuncji figowej, będący aktualnie najdroższym olejem roślinnym na rynku. Chrakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczowego kwasu linolowego (Omega-6), fitosteroli, witaminy E oraz substancji zwiększających aktywność białek HSP, których ilość spada wraz z wiekiem. Wykazuje silne działanie przeciwzmarszczkowe, zwiększające nawodnienie i odporność skóry oraz antyoksydacyjne, zapobiegające fotostarzeniu skóry. Polecany do pielęgnacji dojrzałej skóry suchej, odwodnionej, wymagajacej regeneracji oraz do delikatnych okolic oczu, wokół ust, szyi i dłoni, czyli miejsc, gdzie objawy starzenia pojawiają się najwcześniej. Pakowany w elegancką butelkę z szafirowo-niebieskiego szkła. |
||
| Cena: 45.50 zł | ||
Olej z róży rdzawej EKOLOGICZNY Odżywczy, naturalny olej z owoców najcenniejszej róży rdzawej, zwanej też piżmową z Chile, pochodzącej z ekologicznych rejonów. Stanowi bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych do utrzymania zdrowej i odpowiednio nawilżonej skóry. Dzięki wysokiej zawartości witaminy A, w postaci karotenów oraz trans-retinolu, olej charakteryzuje się wyrazistym pomarańczowym kolorem oraz intensywnymi właściwościami regenerującymi i kondycjonującymi skórę. Polecany jako kuracja przeciwzmarszczkowa w pielęgnacji cery suchej, zniszczonej, dojrzałej, naczynkowej i wrażliwej oraz jako środek gojący i redukujący blizny pourazowe, potrądzikowe i rozstępy. |
||
| Ceny od: 9.80 zł | ||
|
Substancja biologicznie aktywna, w postaci bezbarwnego, bezzapachowego, transparentnego i lekkiego olejku, otrzymywana z oliwy z oliwek. Skwalan jest naturalnym składnikiem ochronnej warstwy lipidowej skóry i włosów produkowanej przez ludzkie gruczoły łojowe, a także wchodzi w skład spoiwa międzykomórkowego naskórka. Zawartość skwalenu w ludzkim sebum u młodej osoby mieści się w granicach 10-15%. Począwszy od 25 roku życia, ilość skwalenu w skórze maleje i w granicach 50 roku życia spada poniżej 5%. Polecany do pielęgnacji każdego typu skóry. |
||
| Cena: 9.50 zł | ||